Atentie

Pentru actualizarea preturilor afisate pe blog, va rog sa ma contactati inainte de a lansa o comanda.Este posibil, ca in cazul unor produse, preturile sa nu mai corespunda. Va multumesc!

Copyright

Intregul continut al paginii http://www.facebook.com/ellacrochehandmade si blogul http://ellacroche.blogspot.ro/ - modele, fotografii de produs, imagini, texte, grafica, logo-uri etc reprezinta proprietatea Radu Mihaela Viorica Neacsa PFA si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul companiei a oricaror elemente mentionate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.


Models, product photos, images, text, graphics, logos, etc. are the property of Radu Mihaela Viorica PFA Company and are protected by copyright law protection. Use without the company approval of any items mentioned above shall be punished according to laws.

vineri, 26 martie 2010

"Cum ne imbracam copiii?"

Lenjeria intima a copilului
Desi se gasesc cele mai diverse marimi de chiloti pentru copii, putini utilizeaza acest obiect vestimentar pentru nou-nascuti. Pe motiv ca acestia poarta oricum scutece de unica folosinta. Uneori, este mult mai bine pentru pielea copilului sa poarte doar chiloti si nu scutece de unica folosinta. Si aici ma refer mai ales la perioada verii, cand nou-nascut poate sta in chilotei in carucior (evident, caruciorul sa aiba un plastic si un ceraceaf de bumbac deasupra plasticului). In fine, chilotii pentru copii sunt de diverse modele si materiale. In general, mai ales pentru lenjeria intima a copiilor (tot ce vine in contact permanent si direct cu piele copilului) este bine sa cautam sa fie din bumbac 100%. Intrucat lenjeria intima presupune o singura folosinta (si apoi, spalat), numarul acestui gen de hainute trebuie sa fie destul de mare: minim 10 perechi de chilotei.

Maieurile sunt obiecte necesare in garderoba fiecarui copil, fie ca este vara, fie ca este iarna. Acestea pot fi simple sau colorate, subtirele sau mai grosute. Un numar de 6 maieruri sunt suficiente pentru un sugar.

Maletutele sunt asa numitele camasi de corp necesare mai ales in anotimpurile mai friguroase (inclusiv primaverile tarzii...). Important este ca acestea sa fie adecvate masurii copilului, pentru a sta pe langa corp si pentru a permite totodata ventilarea. Materialul...bumbac. Poate fi si in, dar...atent prelucrat, caci inul este destul de aspru si ar putea produce iritatii ale pielii copilului. Trei matelute sunt suficiente.

Ciorapeii trebuie sa urmareasca in mod obligatoriu masura piciorului copilului indiferent daca sunt sosete sau ca sunt dresuri. Bumbacul este rege si de data aceasta. Cu cat au mai putin elastan, cu atat mai bine. Sosetele nu trebuie sa aiba elasticul prea stramt pentru piciorul copilului. Pentru a nimeri un parinte numarul ideal pentru talpa ciorapului, nu trebuie decat sa masoare diametrul pumnului copilului. Cu o sforicica, cand copilul doarme. De obicei, aceste doua dimensiuni corespund! Mai este varianta masurarii talpii (efectiv cu linia se masoara talpa!) insa se obtine doar numarul de cm strict ai talpii si nu si..potentialele specificitati ale talpei (sunt unele mici si neconcordante intre cele doua metode de masurare, pumnul...dand cont si de carnatia copilului). Cele mai comode dresuri pentru copii sunt acelea fara un model al tesaturii (plate, simple). Sub aspectul culorii si modelelor de pe material, liber la imaginatie!

Manusile, fularele si caciulile sunt indispensabile copilului.

Nou-nascutul (mai ales prematurii) au nevoie de ajutor in termoreglare, caci...manutele (si talpile) se pot raci. Sunt manusi micute, de bumbac, subtirele. Ei, manusile se mai folosesc si in situatiile in care copilul...se zgarie in timpul somnului pe fata cu unghiutele (in cazul acesta, zic totusi sa ii taiem unghiutele!). Pentru timpul iernii, manusile si fularele trebuie sa fie groase si lucrate cu ochi mediu (nu foarte batut, dar nici larg), din lana moale. Atentie la substantele cu care au fost colorate fibrele (intra in contact cu saliva, ploaia sau zapada) si este posibil sa fie toxice. De aceea, toate obiectele de imbracaminte care au fost cumparate trebuiesc lasate la inmuiat in apa rece si apoi spalate bine-bine.
Caciulile pot fi subtiri sau mai groase, de bumbac sau lana...Copilul nu are insa nevoie de 2-3 caciuli pe cap nici macar in timpul iernii! Ii este suficienta o caciula si o gluga de la hanorac. Evident, o caciula pe masura sa, care-i acopera urechile eficient!

Hainutele
De acum incolo...avem hainute de toate formele si marimile...Cele mai atragatoare modele. De fapt, pentru toti copiii hainele trebuie sa fie colorate si vesele. Fundite, noduri, flori, inimioare. Fermoare si sireturi. Culorile....curcubeul este prea mic. Nu utilizati doar albul, bleul si rozul. Sau doar culorile pale. Indrazniti si culorile naturale. Cele foarte tari, abandonati-le! Caci suprastimuleaza copilul si s-ar putea sa il oboseasca. Este important pentru copil sa isi formeze un simt estetic, si atunci incercati sa nu amestecati culorile, incercati sa le potriviti, sa le asortati.

Hainutele copiilor pot fi comune pentru fetite si pentru baieti (cu mici modificari). Ma refer mai ales la cele asa zise sport. Apoi, se specializeaza: rochite si costumase. Tricouri, jensi, hanorace...Importante sunt materialele din care sunt fabricate, cusaturile, modul in care sunt cusute aplicatiile pe haine si colorantii folositi. Nu uitati sub nici o forma ca hainele trebuie sa fie pe masura copilului. O hainuta prea stramta poate sa stanjeneasca copilul, una prea larga (ca doar mai creste...) il poate accidenta (calca pe cracul pantalonului, de ex). O margeluta cusuta prost poate duce copilul la ORL in 3 minute de la imbracarea hainutei. O paiata lipita prost poate taia degetelul copilului. De aceea, optati pe cat se poate pentru imprimeuri! Materialele se pot diversifica la aceste hainute: bumbac, jerse, tricotul, in, velur, reiat, jeans.

Un alt obiect de imbracaminte foarte important este incaltamintea! Cand copilul a inceput sa meraga de-a-busi-lea trebuie sa inceapa sa poarte incaltaminte. Pentru primul an de mers, copilul trebuie sa aiba incaltaminte care sa ii cuprinda corect piciorul. Mersul se deprinde in timp si se poate invata deficitar. De aceea, este bine ca primele incaltari sa fie stil ghetuta (chiar si primii botosei, din textil, cu talpa cauciucata), sa-i sustina foarte bine glezna. Talpa trebuie sa fie ortopedica, mai ales pentru copiii cu platfus (pentru care se vor pune talonete in ghetute). Pantofiorii cu stil si fashion nu au ce cauta la copii, decat in contextul in care designerul a tinut cont (si ce bine ar fi!) de anatomia piciorului si de functiile acestuia! Am tot vazut pantofiori piuitori...sunt haiosi, pentru noi! Si ne salveaza, caci stim in fiecare secunda unde-i copilul...Dar pentru ei...se formeaza obisnuinta ca atunci cand calca trebuie sa scoata si ...sunete, ceea ce nu este tocmai real.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu